August 27, 2011

August 20, 2011

happiness is in your hand

all things that happen around u will certainly affect yr physical n emotions__but , things will become good or bad based on how you take it_so henceforth , i do promise to change my way of thinkin' so that happiness is in my hand
-firstly smile_maybe this was the thousandth times u heard this_but believe it_inilah penawar yg paling best kot kalau2 tengah benggang_but somehow mungkin dianggap gila_




::cantik gigi kat seblah ni_kalau lah gigi ak cun camnih _konfirm3 pkwe lama mai ngorat ak balik_uish laku2::
so lpas ni boleh la ak gadoh ngn lebih ramai orang lagi _lpas tu ak buat2 blur then senyum sorang2_pastu 2-3 minggu kena hantar wad gila
-2ndly "u're beautiful no matter what they say"

seriously for me cantik itu is just a concept and it based on how u think and take it_therefore alw think that u were also in that category and by this way secara x langsung people will feel that aura_*macam mawi__do worried if chantik dan comel itu diconceptkan secantik jolie_urgh tak merasa lah ak masok category cantik dan cun_sigh* ::tips cantik=cari suami yang sechomel munkin untuk dapatkan anak yang comel dan cantik::
-3rdly is "shoe to die for"
"a really cool shoe to boost up yr mood!"__apa kaitan kasut ngn happy bhai?

actually ada kaitan kot__u must have someone that can make u happykan*mengaku je kalau xde pon[boyfrend or close member]_n tyme u tengah stress2 ke maybe si dia can make u laugh or what kan_

::do think oh bahagia nya kalau da boyfren yang boleh share2 masalah_klau ada pon mcm xdak pon ada masalah jgak_*sigh sekali lagi::
~its like having a pair of shoes n feel gila2 comfort semasa memakainya dan sekali gus dapat boost mood kita kan~

::do hope dapat pakai kan baby girl ak kasut ni_comel siot*itu pon kalau ada anak=.="

so now _jom_lets change the way we think!
so that , HAPPINESS IS IN OUR HAND
yeah ::go chibo

August 17, 2011

dangerous symptoms



you are nearly get into love world if u have the following symptoms :

1-do feel so excited when u get a message from him_*rasa nak panjat klcc then lompat

2-type+delete then retype to reply that message n it may take 10 minutes_*konon nak tulis ayat yang palin best la ~but the fact is that guy baca message u skali lalu jep =P
3-think million of time to text him
4-do feel like heaven when he was in your notifications_*thought he just liking yr post

5-log in fb-->type his name at search box-->check out apa yang dia tulis semalam,harini,minggu lepas,taun lepas-->check noti*kot2 dia ada like photo ka heee-->lompat tiga kali kalau dia like post--->baru bukak profile anda--->check chat box *kalau2 dy online

6-if that boy tgah on9 then anda pon berfikir2 who will start chat dengan anda*sambil harap dia start dulu

7-if he x start2 jugak then u will like his post or whatever _maybe dy tak perasan anda tengah on9_*sambil berharap dy perasan anda

8-then after patiently wait for half n hour then u lah akan start chat kan_*sambil buat2 belagak saja2 nak tnya kabar-deeply inside malu siak-->xsabar tunggu dy reply

9-bila terserempak , buat2 tak taw @xnampak@bajet nothing happen but terribly wait for him to text u n tel "hey just now i nampak macam u kat mall tadi" n seriously if this happen then u'll keep smiling for more than a week*senyum basi

10-kalau that boy give u a phone call then u'll rasa shy2 dog then keep waitin for his call the following day*do feel like kena electric shock when yr phone ring

:::::::::just wanna tell u , if u have 5 out of ten symptoms then for sure anda sudah nak masuk alam love *cewahh cam taik ayat__but like what i said before , dont be too excited in a reletionship

August 11, 2011

MAK saya MASAK

helo helo helo

mama : hari ni mama nak masak tau..ta yah pgi bazar dah

me : :P

this is one of the atmosphere yg ak x suka...hate when it come tu this cond.

MAK saya MASAK..!

-bila nak msak je mula lah nak buat muka
-then bila nak sembang je mula lah nak marah lah..focusing on cook lah bagai
-babbling tyme masak *dah mcm chef wan
-after masak sakit pinggang~penat*kesian kat mama

being sulky rite now..baru kena MARAH..xsukalah
mama adik xberniat nak kutok mama...geram sikit je..
kan senang kalau hari2 pergi bazar je..tayah nak penin2 pikir resepi bagai...ak pon xyah la kena marah


August 10, 2011

10/8/2011

just now pergi hospital bESAR selama..appoinment dgn dokter psal medical check up yang xsiap2 sudah sekian lama...of course benggang sbb dah amik darah for blood test then dy suruh amik darah lgi sbb darah HILANG...nak je ak sekeh pale macik misi tu..lastly jmpak jgak darah ak..dah basi pon darah tu..x hantar pegi hospital taiping lagi...this kind of people lah yang sll mnporakperandakan dunia..n the doc advice me
doc:course ape ?
me:biomed engine(p&o)
doc:y dont u take medic?
me:xdapat la doc=.="
doc:congrat girl..hey if i were u i mmg xkan masok bidang yg i amik skrg..ye mmg btul career ni mmg respectful..tapi gaji x seberapa but kerja mcm nak gila..n till now i xde pkwe tau
me:sengih2 je..buat kaki pon okay doc
today mom n i x pergi bazaar..dah malu..10 days ni puasa hari2 beli bazaar je..clearly pemalas tenuk...and this not mean mom i masak kay..*pesan kat jiran sebelah untuk belikan makann kat bazaar tu..haha...
mood rite now:dunno wut to do..n ssape yg tgah free meh ,give me some call*galak
~kucing ak skrang ni dah besar dan gatal n he is now seducing anak kucing jiran~

August 9, 2011

superb condemnation

beliau:

"apa hubungan kau dgn ***

nape kau keluar dgn dy?

kau tau kan ak kapel dgn dia

cam sial la

satu lagi dah la tangkap gmbar dgn dia..ko dah xde jantan lain ke ha?

dah x tahan sangat? dah kemaruk sngat dgan ***

knpa dulu x kapel je dgn dia?

dah dia kapel ngn aku baru kau nak sebok2

harram ah...."


chibo:

eh *** je pon..relax la

kecoh lah kau ni

ak sikit pon x sangap dgn pkwe kau tu

gud luck yep =)

ewah2 awak perempuan heii.....nasiblah ak ni cool...pkwe kau tu kalau hensem lebih dari bruno marz xpe lah jugak..
-sape yang xtahan skrang ni ha?u or me...heish cam ni lah budak hingusan bercinta...
-tangkap gambar je pon..bukan zina ke hape..bukan gmbar kisin'2 ke hape
ewah2 cakap macam xingat nak mati...


~last skali cerita kisah cinta kau ngn DIA kat ak

~apelah bodoh sngat prmpuan zaman skrang ni


-adik skrang ni the rite time for study

-don't sacrificed yr future sebab terlampau fikirkan seorang yang berkaum lelaki ni

-if u're a girl please don't be too excited in reletionship..malu lah..hee

-jealous itu kadang2 baik n kadang2 tu boleh mmbunuh tau

-one more..sopan lah sikit kalau NAK MAKI


*terasa cun sbb ada org jeles dgn aku...wee*



August 8, 2011

early marriage

assalamualaikum..*bagi salam dgn sngat sopan
yeay dah pukul 7..bukak posa yeyey*mcm ak posa ja...heeha
alrite petang2 ni i nak story sket pasal satu budak matrik seremban ni...act baru kenal..mm now dia mungkin sngat bhagia sbb baru kawin bbrapa bulan yg lepas...i nk tumpang kbahagiaan u boley...?mm n after reading yr blog girl , i do feel like esok jugak nak kawin mcm u...naahh...but then tade calon x gune gak bebel berjela2 ni...this girl n boy baye kita=9teen..
n this year deorg bole pose sesame traweh sesame...ahh so sweet..
tengok gmbar2 kawin dy pon comel je sbb muda lagi kan..do think like lagi bagus kawin awal kan sebab nmpak comel je gmbar..tapi agak x ssuai la kan panggil PUAN..ketot je...!
but then jeleous je i tgok u girl..n nnt for sure la u jadi nenek muda kan..nnt yr grandchildrn mst best bole ajak u main netball n ajak yr hubby main bola sepak ke hape ke..mm best siot...femes lak tu...
*nak bukak posa dah n hari2 beli bazar je...bye2

August 7, 2011

pink itu merah jambu

helo guys?*if u being readin this post
watcha doin' ,already sahur?breakfast?...heeha...i breakfast je hari ni ..is not BREAK FAST but i was in the first quadrant of menstrual cycle*eh x perlu ckap lah bnda ni...
hurmm..september4 is around the corner dah ni...*lmbat lagi..grr...so nak beli barang lah..taun ni ak terbeli sume pink2 pnye stuff n seems like my mom has lil bit of confusion in her mind "biar betul anak ak ni..hilang akal ke?"
actually i want to change some part of my life n lbih kurang improving myself la..i kan prmpuan...~!*HEY LOOK MY BLOG..PINK RIGHT?hee~~
mm..do feel terribly down when people say that there is no sense of feminin inside of me...huh..*woi kuajax la hampa dok kata ak lagu tu ingat ak x dak feelin ka woi..!
is not like hypocryte n not be myself...people alw say to be their self..n it is 100% not right *in my opinion lah...as perfectionist is my choice ,so i'll change everythin i have so it look perfect..yeah2..so people , please dont look back n ludah me..support me okay*dah mcm manifesto dah...choihh :$

August 5, 2011

victim of circumstances

perghh tajuk..!!meletop*puji diri sndiri...this mornin i went to skolah tadika mak aku...straight to the point n no kona2, there is one boy yang boleh dikatakan abuse child...boy ni nama ahmad..n mak ak panggil dy MAT WAYAR PUTUS ...act sbb dy ni lurus bendul..agak comel lah jugak..slow je..at first my mom ask that boy
cikgu yat : hei mat*bukan mat kampong boy tu....mat mak mat balik x puasa ni?
mat :mak mat x balik..mak mat duduk rumah papa baru....
cikgu yat : papa baru mat tu baik x?
mat : baik ...mat pernah duduk rumah dia seminggu..tapi MAT RINDU MAK MAT...dah lama dia x balik
chibo: =.=
....derhh...this is my first time kesian dgn budak2 ni..based on my mom punya storyline mak mat ni dah kawin dengan 5 lelaki dlm masa beberapa tahun...whoa..gila lah mak kau mat...!!
n mak mat itu pernah mnjadi anak murid mak ak dulu...n now mat tinggal with his mak su..mak su dia pon agak garang...orang kampung kata dy ala2 prostitute n suka mabuk2...hurmm..kesian kau mat...dah la mak kau camtu..kau plak lurus bendul..kalau ak kaya dah lama ak buat kau jadi adik angkat aku...
n in this issue i do think that mak mat yang harus take this rsponsblity*yelah dah kau tu mak...
n the worst is bukan mat sorang...ada lagi adik2 tiri mat ni yang x berlainan bapa dijaga oleh saudara mak mat ni..
actually senang gila nak korek rasia dari budak2 ni...n my mom mmg terror habis la bab2 ni..
cikgu yat : bapak sapa x posa smalam???
--->ada la 2 3 budak angkat tngan...ya Allah ....biar betul...its like ketam mengajar anak jalan lurus*cewah...ada sorang boy ni siap ckap ayah dy main judi lagi bulan2 posa ni...ayooo...ak hnya mmpu gelen'2 kpala..
sbnarnya bnyak lg nak tulis tapi mmndangkan lagi bnyak ak tulis macam lagi bnyak je dosa=.=
p/s:smoga mnjadi pngajaran..n jangan tiru aksi mak mat..!!

August 3, 2011

last tyme

it has been 4 days of fasting n thats mean 26 days to go..boring ,having a dull day at home..not doin' anything..will i be doin' all this during this month..?uh bertambah juga lah fatty layer yang ada di body..feelin strange that fasting at home is fag than puasa kat asrama..well seriously *bukan xlapar but feel like the time is brief but seems longer at home..biasalah sebok stady n tyme puasa tu msti ada test lah exam lah..huh...the best part of bulan puasa ni errmmmmm...........
tyme bukak puasa je kot..heeee
sahur mmg x lah..i remember that i just have my first sahur at mrsm taiping during my first day of ramadhan there_form 4..hee..then form 5 mmg x pergi...
agak jahat bila dikenangkan ....kat kelas mmg jd sleeping beauty la...satu kelas tido...balik kelas pkul 2 tu mmg x pergi dah prep...then kena kejar dgn most ferocious lion..cikgu wan rohani*sempat mnyorok dkat DS dan stor...jarang jugak lah kantoi kan...
then when it comes to jadual amik makanan petang2...i'll skip semua tu..n homeroommates sume akan benggang ngn aku..ah x kesah..!!!ak BOLEH AMIK MAKANAN SENDIRi...klakar kot masa tu..the thing is ak x suka rebut2 makan ramai2 kat ds tu*wlpn org cakap the sweetness of ramadhan..n ak akan buat ala2 jamuan indie kat dorm ngn budak2 indie lain...sampai kena ligan dgn warden sume..n sometimes ak bukak posa kat DS...n lpas makan kena letak tray*sumpah malas...lencun2..eyek..!!!
n after that org lain pergi surau nak smyang mgrib--->tapi ak naik bilik mandi-->sebab tadi x smpat mandi n pastu smyang mgrib n trawih kat dorm*ada jugak geng buat trawikh solo sbb x nak pergi surau yang panas tu..!!!..kdg2 tu x trawikh pon*zaman jahil--->sekarang x dah..!
lari dari dorm pergi class sbb nak stady...bajet rajin..!n org lain pergi surau..tapi bUKAN AKU SORANG...ramai lagi yg join aku...hahax..
n yang best boleh beli air GEDEGANG...seems quizzical...tayah fikir2 lah vending machine tu je...n fav ice lemon tea*kalau nak beli kena sorok2 nnt org sebelah msti nak share pnye..punyalah kedekut masa tu..."gila x kedekut ..AKU PUASALAH"..okay lah dah 3.30pm ni ...zohor pon blom smyang lagi...
SELAMAT BERPUASA DAN BERBUKA PUASA DARI CHIBO DAN FAMILY