October 15, 2011

chibo is still alive

helo2 orang kampung...!
okay...6.37 pm....balik dari 10th college ...having my dinner alone...
hmmm.....berfacebooking n berblogging.....hmm...actually i dont have anything to storymory as all seems boring...mishing my mom so much n hope dapat balik this 25....depavali..yeay..^-^
malas gile nak bace sume notes2 ni...haya...n the mid sem exam is gettin nearer...!!
mama...adek rindu mama....!!!!!*tetibe....tapi malu nak cakap...=.="
~n now my roomate is enjoying mcd ...wangi tak menahan kau.....!!!!whooooo....at last akk tu kasi jgak sunday strawberi...whoa..tq for being such understanding sis ...hmm...okay got to go...bye2 orang kampung....nanti cibo balik yeah

September 30, 2011

yeay akhirnya ak bjaya mencoret ssuatu...!

alrite...seems lama gila i didn't write anythin n hari ni i do feel like nak tulis berjela2...hmm...last update pon tyme raya je...now i was at the 8th kolej of university of malaya...hmm...before i was in this college some of the senior/friends yg ckap kolej ni terukgile....n the reality is YES.....!!heee...sory to say...if nak compare dgn 12th mmg dah mcm langit ke tujuh dgn earth core...wah terlmpau hyperbola.....ish2...no lah..klj kinabalu ni okeeeeyla....hmm...n i stay in one room which are octagonal in shape*weird siot.....n i tepakse tido kat double decker n slamat ak ddk kat bwah...i've got 6 roomates tought there are only 3 tilam here...huuh...sabar je kan....n i was SATU2 NYA ADIK DLM BILIK NI...huuuu....but its okay..like it so much ha....for the orientation week @minggu haluansiswa..mm sees like sumpah tak mncabar lngsung....all the pm were so kind n mmg tak tegopoh gapah lngsung minggu ni...quite boring n the thing is i like the nyanyi n mnari session bcause i don't fall asleep in here....n went to faculty...my first impression is hmmm...okeyla...n for the first n 2nd calculus class i x masuk klas...sesat....seriously sangat penat mendaki bukit semata2 for one hour of lecture...cam siak je...!alrite then....my p&o course....hmm...there are 20 of us..n seriously best siot budak sikit...n for the first week i dah boleh remmber their name...n the best thing is we do feel like sekepala....kalau ade gap between class for sure all of us akn pegi kefe n makan2....hmm...our demonstrator for brace and limb lab is mr sadeeq ~iran....mr hossein n miss arezoo~pakistan....deorg ni baik tahap dewa lah....kalau kitorang buat salah during lab session pon dorg akn gelak je...heee.....hmm....what to write...hmm...but for this week rasa malas je nak stdy.....hmm..okay stop here...nak cari makan jap..lapar dari smlm x jumpe nasik ni....bye3

August 27, 2011

August 20, 2011

happiness is in your hand

all things that happen around u will certainly affect yr physical n emotions__but , things will become good or bad based on how you take it_so henceforth , i do promise to change my way of thinkin' so that happiness is in my hand
-firstly smile_maybe this was the thousandth times u heard this_but believe it_inilah penawar yg paling best kot kalau2 tengah benggang_but somehow mungkin dianggap gila_




::cantik gigi kat seblah ni_kalau lah gigi ak cun camnih _konfirm3 pkwe lama mai ngorat ak balik_uish laku2::
so lpas ni boleh la ak gadoh ngn lebih ramai orang lagi _lpas tu ak buat2 blur then senyum sorang2_pastu 2-3 minggu kena hantar wad gila
-2ndly "u're beautiful no matter what they say"

seriously for me cantik itu is just a concept and it based on how u think and take it_therefore alw think that u were also in that category and by this way secara x langsung people will feel that aura_*macam mawi__do worried if chantik dan comel itu diconceptkan secantik jolie_urgh tak merasa lah ak masok category cantik dan cun_sigh* ::tips cantik=cari suami yang sechomel munkin untuk dapatkan anak yang comel dan cantik::
-3rdly is "shoe to die for"
"a really cool shoe to boost up yr mood!"__apa kaitan kasut ngn happy bhai?

actually ada kaitan kot__u must have someone that can make u happykan*mengaku je kalau xde pon[boyfrend or close member]_n tyme u tengah stress2 ke maybe si dia can make u laugh or what kan_

::do think oh bahagia nya kalau da boyfren yang boleh share2 masalah_klau ada pon mcm xdak pon ada masalah jgak_*sigh sekali lagi::
~its like having a pair of shoes n feel gila2 comfort semasa memakainya dan sekali gus dapat boost mood kita kan~

::do hope dapat pakai kan baby girl ak kasut ni_comel siot*itu pon kalau ada anak=.="

so now _jom_lets change the way we think!
so that , HAPPINESS IS IN OUR HAND
yeah ::go chibo

August 17, 2011

dangerous symptoms



you are nearly get into love world if u have the following symptoms :

1-do feel so excited when u get a message from him_*rasa nak panjat klcc then lompat

2-type+delete then retype to reply that message n it may take 10 minutes_*konon nak tulis ayat yang palin best la ~but the fact is that guy baca message u skali lalu jep =P
3-think million of time to text him
4-do feel like heaven when he was in your notifications_*thought he just liking yr post

5-log in fb-->type his name at search box-->check out apa yang dia tulis semalam,harini,minggu lepas,taun lepas-->check noti*kot2 dia ada like photo ka heee-->lompat tiga kali kalau dia like post--->baru bukak profile anda--->check chat box *kalau2 dy online

6-if that boy tgah on9 then anda pon berfikir2 who will start chat dengan anda*sambil harap dia start dulu

7-if he x start2 jugak then u will like his post or whatever _maybe dy tak perasan anda tengah on9_*sambil berharap dy perasan anda

8-then after patiently wait for half n hour then u lah akan start chat kan_*sambil buat2 belagak saja2 nak tnya kabar-deeply inside malu siak-->xsabar tunggu dy reply

9-bila terserempak , buat2 tak taw @xnampak@bajet nothing happen but terribly wait for him to text u n tel "hey just now i nampak macam u kat mall tadi" n seriously if this happen then u'll keep smiling for more than a week*senyum basi

10-kalau that boy give u a phone call then u'll rasa shy2 dog then keep waitin for his call the following day*do feel like kena electric shock when yr phone ring

:::::::::just wanna tell u , if u have 5 out of ten symptoms then for sure anda sudah nak masuk alam love *cewahh cam taik ayat__but like what i said before , dont be too excited in a reletionship

August 11, 2011

MAK saya MASAK

helo helo helo

mama : hari ni mama nak masak tau..ta yah pgi bazar dah

me : :P

this is one of the atmosphere yg ak x suka...hate when it come tu this cond.

MAK saya MASAK..!

-bila nak msak je mula lah nak buat muka
-then bila nak sembang je mula lah nak marah lah..focusing on cook lah bagai
-babbling tyme masak *dah mcm chef wan
-after masak sakit pinggang~penat*kesian kat mama

being sulky rite now..baru kena MARAH..xsukalah
mama adik xberniat nak kutok mama...geram sikit je..
kan senang kalau hari2 pergi bazar je..tayah nak penin2 pikir resepi bagai...ak pon xyah la kena marah


August 10, 2011

10/8/2011

just now pergi hospital bESAR selama..appoinment dgn dokter psal medical check up yang xsiap2 sudah sekian lama...of course benggang sbb dah amik darah for blood test then dy suruh amik darah lgi sbb darah HILANG...nak je ak sekeh pale macik misi tu..lastly jmpak jgak darah ak..dah basi pon darah tu..x hantar pegi hospital taiping lagi...this kind of people lah yang sll mnporakperandakan dunia..n the doc advice me
doc:course ape ?
me:biomed engine(p&o)
doc:y dont u take medic?
me:xdapat la doc=.="
doc:congrat girl..hey if i were u i mmg xkan masok bidang yg i amik skrg..ye mmg btul career ni mmg respectful..tapi gaji x seberapa but kerja mcm nak gila..n till now i xde pkwe tau
me:sengih2 je..buat kaki pon okay doc
today mom n i x pergi bazaar..dah malu..10 days ni puasa hari2 beli bazaar je..clearly pemalas tenuk...and this not mean mom i masak kay..*pesan kat jiran sebelah untuk belikan makann kat bazaar tu..haha...
mood rite now:dunno wut to do..n ssape yg tgah free meh ,give me some call*galak
~kucing ak skrang ni dah besar dan gatal n he is now seducing anak kucing jiran~

August 9, 2011

superb condemnation

beliau:

"apa hubungan kau dgn ***

nape kau keluar dgn dy?

kau tau kan ak kapel dgn dia

cam sial la

satu lagi dah la tangkap gmbar dgn dia..ko dah xde jantan lain ke ha?

dah x tahan sangat? dah kemaruk sngat dgan ***

knpa dulu x kapel je dgn dia?

dah dia kapel ngn aku baru kau nak sebok2

harram ah...."


chibo:

eh *** je pon..relax la

kecoh lah kau ni

ak sikit pon x sangap dgn pkwe kau tu

gud luck yep =)

ewah2 awak perempuan heii.....nasiblah ak ni cool...pkwe kau tu kalau hensem lebih dari bruno marz xpe lah jugak..
-sape yang xtahan skrang ni ha?u or me...heish cam ni lah budak hingusan bercinta...
-tangkap gambar je pon..bukan zina ke hape..bukan gmbar kisin'2 ke hape
ewah2 cakap macam xingat nak mati...


~last skali cerita kisah cinta kau ngn DIA kat ak

~apelah bodoh sngat prmpuan zaman skrang ni


-adik skrang ni the rite time for study

-don't sacrificed yr future sebab terlampau fikirkan seorang yang berkaum lelaki ni

-if u're a girl please don't be too excited in reletionship..malu lah..hee

-jealous itu kadang2 baik n kadang2 tu boleh mmbunuh tau

-one more..sopan lah sikit kalau NAK MAKI


*terasa cun sbb ada org jeles dgn aku...wee*



August 8, 2011

early marriage

assalamualaikum..*bagi salam dgn sngat sopan
yeay dah pukul 7..bukak posa yeyey*mcm ak posa ja...heeha
alrite petang2 ni i nak story sket pasal satu budak matrik seremban ni...act baru kenal..mm now dia mungkin sngat bhagia sbb baru kawin bbrapa bulan yg lepas...i nk tumpang kbahagiaan u boley...?mm n after reading yr blog girl , i do feel like esok jugak nak kawin mcm u...naahh...but then tade calon x gune gak bebel berjela2 ni...this girl n boy baye kita=9teen..
n this year deorg bole pose sesame traweh sesame...ahh so sweet..
tengok gmbar2 kawin dy pon comel je sbb muda lagi kan..do think like lagi bagus kawin awal kan sebab nmpak comel je gmbar..tapi agak x ssuai la kan panggil PUAN..ketot je...!
but then jeleous je i tgok u girl..n nnt for sure la u jadi nenek muda kan..nnt yr grandchildrn mst best bole ajak u main netball n ajak yr hubby main bola sepak ke hape ke..mm best siot...femes lak tu...
*nak bukak posa dah n hari2 beli bazar je...bye2

August 7, 2011

pink itu merah jambu

helo guys?*if u being readin this post
watcha doin' ,already sahur?breakfast?...heeha...i breakfast je hari ni ..is not BREAK FAST but i was in the first quadrant of menstrual cycle*eh x perlu ckap lah bnda ni...
hurmm..september4 is around the corner dah ni...*lmbat lagi..grr...so nak beli barang lah..taun ni ak terbeli sume pink2 pnye stuff n seems like my mom has lil bit of confusion in her mind "biar betul anak ak ni..hilang akal ke?"
actually i want to change some part of my life n lbih kurang improving myself la..i kan prmpuan...~!*HEY LOOK MY BLOG..PINK RIGHT?hee~~
mm..do feel terribly down when people say that there is no sense of feminin inside of me...huh..*woi kuajax la hampa dok kata ak lagu tu ingat ak x dak feelin ka woi..!
is not like hypocryte n not be myself...people alw say to be their self..n it is 100% not right *in my opinion lah...as perfectionist is my choice ,so i'll change everythin i have so it look perfect..yeah2..so people , please dont look back n ludah me..support me okay*dah mcm manifesto dah...choihh :$

August 5, 2011

victim of circumstances

perghh tajuk..!!meletop*puji diri sndiri...this mornin i went to skolah tadika mak aku...straight to the point n no kona2, there is one boy yang boleh dikatakan abuse child...boy ni nama ahmad..n mak ak panggil dy MAT WAYAR PUTUS ...act sbb dy ni lurus bendul..agak comel lah jugak..slow je..at first my mom ask that boy
cikgu yat : hei mat*bukan mat kampong boy tu....mat mak mat balik x puasa ni?
mat :mak mat x balik..mak mat duduk rumah papa baru....
cikgu yat : papa baru mat tu baik x?
mat : baik ...mat pernah duduk rumah dia seminggu..tapi MAT RINDU MAK MAT...dah lama dia x balik
chibo: =.=
....derhh...this is my first time kesian dgn budak2 ni..based on my mom punya storyline mak mat ni dah kawin dengan 5 lelaki dlm masa beberapa tahun...whoa..gila lah mak kau mat...!!
n mak mat itu pernah mnjadi anak murid mak ak dulu...n now mat tinggal with his mak su..mak su dia pon agak garang...orang kampung kata dy ala2 prostitute n suka mabuk2...hurmm..kesian kau mat...dah la mak kau camtu..kau plak lurus bendul..kalau ak kaya dah lama ak buat kau jadi adik angkat aku...
n in this issue i do think that mak mat yang harus take this rsponsblity*yelah dah kau tu mak...
n the worst is bukan mat sorang...ada lagi adik2 tiri mat ni yang x berlainan bapa dijaga oleh saudara mak mat ni..
actually senang gila nak korek rasia dari budak2 ni...n my mom mmg terror habis la bab2 ni..
cikgu yat : bapak sapa x posa smalam???
--->ada la 2 3 budak angkat tngan...ya Allah ....biar betul...its like ketam mengajar anak jalan lurus*cewah...ada sorang boy ni siap ckap ayah dy main judi lagi bulan2 posa ni...ayooo...ak hnya mmpu gelen'2 kpala..
sbnarnya bnyak lg nak tulis tapi mmndangkan lagi bnyak ak tulis macam lagi bnyak je dosa=.=
p/s:smoga mnjadi pngajaran..n jangan tiru aksi mak mat..!!

August 3, 2011

last tyme

it has been 4 days of fasting n thats mean 26 days to go..boring ,having a dull day at home..not doin' anything..will i be doin' all this during this month..?uh bertambah juga lah fatty layer yang ada di body..feelin strange that fasting at home is fag than puasa kat asrama..well seriously *bukan xlapar but feel like the time is brief but seems longer at home..biasalah sebok stady n tyme puasa tu msti ada test lah exam lah..huh...the best part of bulan puasa ni errmmmmm...........
tyme bukak puasa je kot..heeee
sahur mmg x lah..i remember that i just have my first sahur at mrsm taiping during my first day of ramadhan there_form 4..hee..then form 5 mmg x pergi...
agak jahat bila dikenangkan ....kat kelas mmg jd sleeping beauty la...satu kelas tido...balik kelas pkul 2 tu mmg x pergi dah prep...then kena kejar dgn most ferocious lion..cikgu wan rohani*sempat mnyorok dkat DS dan stor...jarang jugak lah kantoi kan...
then when it comes to jadual amik makanan petang2...i'll skip semua tu..n homeroommates sume akan benggang ngn aku..ah x kesah..!!!ak BOLEH AMIK MAKANAN SENDIRi...klakar kot masa tu..the thing is ak x suka rebut2 makan ramai2 kat ds tu*wlpn org cakap the sweetness of ramadhan..n ak akan buat ala2 jamuan indie kat dorm ngn budak2 indie lain...sampai kena ligan dgn warden sume..n sometimes ak bukak posa kat DS...n lpas makan kena letak tray*sumpah malas...lencun2..eyek..!!!
n after that org lain pergi surau nak smyang mgrib--->tapi ak naik bilik mandi-->sebab tadi x smpat mandi n pastu smyang mgrib n trawih kat dorm*ada jugak geng buat trawikh solo sbb x nak pergi surau yang panas tu..!!!..kdg2 tu x trawikh pon*zaman jahil--->sekarang x dah..!
lari dari dorm pergi class sbb nak stady...bajet rajin..!n org lain pergi surau..tapi bUKAN AKU SORANG...ramai lagi yg join aku...hahax..
n yang best boleh beli air GEDEGANG...seems quizzical...tayah fikir2 lah vending machine tu je...n fav ice lemon tea*kalau nak beli kena sorok2 nnt org sebelah msti nak share pnye..punyalah kedekut masa tu..."gila x kedekut ..AKU PUASALAH"..okay lah dah 3.30pm ni ...zohor pon blom smyang lagi...
SELAMAT BERPUASA DAN BERBUKA PUASA DARI CHIBO DAN FAMILY

July 30, 2011

hye ramadhan

make a great smile to ramadhan

and say hello

~HELLO~

people say that there is HELL in every HELLO*ape ak mracau ni

hello ramadhan

say good bye nasik lemak daun pisang

say hye to ayam percik + soya cincau

sahur..???

xkot...but i'll trying hard to wake up early as bird

sebab mak saya kata"sahur dapat pahala"

hello ramadhan

menahan diri dari lapar dan dahaga*cewah

1.sahur

2.get back to bed

3.10am wake up

4.switch on tv--->AFC@asian food channel



  • french food at home


  • man vs food


  • ho chak


  • jammie twist


  • true passion-martin yan


  • iron chef


  • pitchin' ln2

har3..these are fav channel aku..kenyang siot tgok chef masak2..


5.sharply on 5, siap2 pgi BAZAR


6.balik rumah mandi <1hour plus minus>


7.buat muka terkejut sambil cakap"eh2 dah pukul tujuh"


8.bukak posa+smyang


9.tgok tv qalesya+kenyang+tido


heeee~





July 28, 2011

pecah masok MRSM

helo3...dah basi ke blog aku ni...bau tenuk je...lma x msok post baru..
this time nak story pasal ak ngn hayyu joefry pecah masok mrsm taiping *alah maresmart tu..mrsm terbilang bitara tu...*huh agak berlebihan statement ini..=.="
actually we just nak amek sijil spm hayu je..then time tu dah around pukul 4 n sume cikgu2 dah balik..tmbahan pula ni minggu aktiviti..
setelah slesai amek sijil beliaw kat pjabat ktorang pon pergi la staffroom* cari cikgu2 yang boleh tumpangkan ktorg bilik...
unfortunately----> tecer rohani n tcer asma*mak tiri hayu...dah blah balik rumah...then ktorg pon terhendap2 tepi pintu...yess nampak cgu abrar*lepas tnya kat syidi mana cgu abrar..??
hayu n i pon terus lah ke bilik beliau tanpa segan dan silu...oh lama x jumpa...makin muda cikgu..!
then sembang punya sembang smpai 4.30...sronok betullah
--->pergi psp--->jumpa cikgu farah ngn syamsira +mak cik=pakcik psp *wah dah macam chemical equation dah ni...rioh lah psp dengan kehadiran kami..huha
---->went to koperasi to see kak ina yang x kawin2 lagi*heh apa lah msalah minah tu..nak kata x cun..cun...nak ikot jejak lngkah cikgu wan??eh x kot...cikgu wan pon bakal kawin ocay..!!
tapi the worst is cikgu wan xde*mau tekejut dy tengok ak dah secun ini..!!
berkenalan lah dengan budak2 ALK kat situ yang bertungkus lumus mnyiapkan resume mereka utk mock interview..*apa kaitan?
one of them is mukmin*nama mcm ubat gigi..=)...hayu minat giler budak ni*walaupun muka macam tapai..
after that terus ke taiping sentral + tesco...agak memborong lah kami disitu..+makan d A&W...melantak lah kami di situ..--->beli gelang utk hayu n chibo..
then hayu blnja main2 air=buih2 rambut kat salon kat belah lif ts tu...pergh sorang mamat cina hensem tinggi stylo ni urot2 bahu aku...pergh kuat sngat...sakit cam sial*nasib baik hensem...muka ak pon cool+tahan sakit...setelah setel disitu---->kami ke mrsm balik..cakap kat pak gad cikgu abrar suruh tengok debat...padahal dy bawak anak beliaw si cipan tu...wah sporting betul lah pak mntua ni..ah ak xde hal lah...buat derk sudah
cikgu : awak xdatang ke..?
chibo :kat blakang =(
cikgu : saya x boleh pergi blkang..saya kat depan ni..anak saya ikot..
perghh...time nak kasi hadiah kat pemenang debat tu dy siap lambai2 ala2 yb plak...wah bangga je ak ngn hayyu kat blkang ni...suma org pndang blkang*tak lah suma
pastu cikgu pon keluar dan mengajak minum..ak ngn maco ckp'uh x pe lah cikgu dah minum tadi'..hayu pon benggang je...segan sbnarnya..hik2
ak ngn hayu pon jumpa la sir syidi*tu kot nme dy..lupa.."hei awak tnb tu kosong..pergi lah tido kat situ..urmm..garaj pon ada..open air lagi"...*sabar2
cikgu dollah pulak:oh kamu..
chibo :cikgu hensem skrang
dollah:huk2 malu tersipu2...urmm kamu lepak2 lah dulu ..saya nak kemas dewan ni
chibo : bukan nak offer sick bay ke...mampos ktorg nak tido mane???
hahhaa...pastu lepak lah kefe makan kuey teow basah ngn air mineral..lepak punya lepak...kedai tutop..--->pergi bacaan kat wing A bawah--->lepak ngn budak2--->dok surau--->tido ..!!
pagi isok pukul nam lagi dah kena kejut ngn budak2..heish bisinglah budak2 ni...--->keluar ke main gate*pak gad tengok smcam---->ktorg pon wat muka xbsalah n naik teksi..--->naik bas loncat2--->tamat..!!

July 17, 2011

P & O

hei...watcha doin...?
having quite a bad tyme checking my upu result...my dream to become a docter cannot be realise..hurm...stop upseting my fate...redha dengan apa yang tuhan beri...still be happy be getting in biomed engine (prostetik n ortotik)....

the worse part is when people asking me...hey what do you study at um ha?somehow i keep imagine people will always asking me this kind of Q..umm...prostetic n ortotic lah...whats that?

actually...it is like making kaki palsu lah...i dont really know bout this couse as this is the 3rd batch in UM...new course...hurmm...

sori mama....adik x ley jadi dokter lah...tapi xpe mama...we dont know what our future will be...hoping tobe nice...hurmm maybe syarifah aini ke kene kencing manis...nnt kaki dy kene potong ke...bole la buatkan dy kaki palsu nnt..haha...nnt boleh bwak mama jumpe dy..:)

congratulation to my friends yang dapat further study in med...

the thing is somehow i feel like lEGA..as im not a med@mad student..!!xyah baca bnyak2...mmg i know tuhan dah bagi jalan terbaik buat aku...as people alw says Allah plan is better than ours rite?...maybe i will become crazy study med couse...hopefully this P& O can give me a colourful life and pink future...hey doakan aku jadi CPO (certificated prosthotist n orthotist)yang famous..!!

June 24, 2011

handsOme n oldEr than mE...thats all ya

yeah...i've got my new resolution...for this year i really wanna find a boyfriend that older than me...but not much babe..about six or five year older,n not older a year or two...aha...but why..???actually its all based on my experience(wahhh..penipu tu)...alrite pencarian ini bakal bermula bulan smilan ni...(muka semangat)...anyone who had read this post hope to tell your bro or kawan tua2 anda...kalau boley nak macam muka ala2 indon campur bugis





future husband background:



  1. handsome(kalau boleh as above lah..nak jugak ^.^)

  2. work as teacher...mm lecturer lah..!!

  3. family with low profile background..but it most beautiful if u're orphan..(balik raya xyah gadow2)

  4. he can assure me to give CUTE boy n girl (bukan janji tapi PASTI)

  5. there is the possibility/probability to get rich..(even a teacher)

  6. must have a PhD..(at least)

  7. orang tua yang agak sengal..

  8. a raconteur...a man who like to play joke with my children

  9. not a man who is squalidly love squabbling

  10. a raciest man..hahah

  11. hate a preoccupied man

okay...to anyone with the above features..u can easily buy pin no at nearest bsn counter and register online okay..^.^

June 20, 2011

hatiku milikmu

disisimu aku terdiam seribu bahasa...
di hatiku bergetar sejuta rasa..
namun sukarku meluahkan...
kucinta padamu...

nafasku terhenti bila melihat dirimu..
terasa batas degupan jantungku...
mungkinkah hatimu milikku jua...
ku sayang padamu...

June 17, 2011

f.r.i.e.n.d

..if one day u're crying,just let me know..but i don't promise to make you smile again..

..but still i can cry with you friend..


..if one day you have problem,let me know..

..i don't promise to solve your problem..

..but still i can hear and share your problem..sebab orang kata kalau kongsi masalah boleh jadi ringan..kan..


..if one day you are alone...let me know..

..i don't promise to acompany you..

..but at least i can be peneman sjati awak..

..dunia dah maju..awak boleh skype ngn saye..

..tapi kredit saye x bnyak nak kol awak..


heee..^.^






June 16, 2011

Obedient Wives Club

KELAB TAAT SUAMI...i was like wAH when i know the exsistence of this club..sounds cool man...!!but i was puzzled because taat means "loyal" and suami means "husband"..knape x letak je loyal husband club....aish2..xley2...ini bukannya GOOGLE TRANSLATE..har3..the first suggestion from this club is " wife should pleased their husband like first-class prostitute ,so that they can maintain their marriage"...hurmmmm...prostitute???...this make me think twice...is that mak cik jiran sblah ni pon pelacur????...

June 11, 2011

pengantin remaja

hello...watcha doin?allrite now i do like to tell about a sinetron that i like so..hurm..pengantin remaja 2pm-3pm at 104...as i watch the first episode i've fallen in love with the hero...this story is based on love story between two couple that has been joined by their grandfather since they are small...at last they meet when amel and fabian meet at school...at school fabian is amel's caunsellor..then they make love at school between a teacher and student..then ,the most funny antagonist character is cikgu faridah...she looks so stupid with this character...the way she seduce fabian and she act make me laugh for one hour..har3...i do like the way amel and fabian make up their love...although they are constantly fighting but at last they will end up with a romentic scene..im always imagine if i was the heroin...urww....shioknyer...aish xyah nak gatal sngat lah kan....

June 4, 2011

Debbie Gibson - Lost in your eyes (live)

for YOU...:)

Peterpan -Mimpi yang sempurna

still remember the way you sing this song to me..im melting like ice cream kat padang pasir...whoa

Dewa 19 - Angin

love?

mm...love come and go...just that way...love is now or never...??
actually i dont want to write about love3 in this mACHO blog but today i do like to write about this...aha..!
"kalau tengah becinta,taik gigi pon rasa cokelat"...that is really true...love is sometimes make people happy...n this is from my friends experience..there was a friend in PASUM...i know that she is really in love with his boyfriend..then she keeps smiling although in tough condition...e.g during tutorial class or lecture she looks okay even tough she don't understand SEPATAH HARAm pon...hmm...for me it is really dangerous making love during study..hmm...but for the other side it is quite good as we might have mate to make date ,breakfast.,lunch , dinner or what so ever..then there is a place for us to express our feeling right?...but the most important thing is that JANGAN SAMPAI LUPA MAK BAPAK...becinta ,becinta jugak....
it turn the other way round kalau clash..."gula pon rasa masam"...i've been watching in cerekarama...sampai demam3 clash tu...tudia...but it was real right..!!but for me, if u love somebody don't be too hopeful because love can come and go just that way...please love that person just the way he/she is...i hate boy who want his girl to change or turn to other people...heii boy if u really love me, take me as who i am la....

June 3, 2011

PMS

fly me to the moon..and let me play among the star...seriously at this moment i am so bored...nothing to do with nothing...har3...huh..! amende aku mrepek nih..aha..let me tell about PMS...premenstrual syndrome...pms is a wide physical or emotional symptoms that typically occur about 5 to 11 days before a women starts her monthly menstrual cycle..but this will stop when menstruation begin , or shortly thereafter..dan seNGUGUT...owh really painful..for your information man, senggugut is more painful than your toothache...that was so fuck during my spm 2009, during biologi paper...aku senggugut...!!!banggang siak..it was like satan go into my body..mengila lah aku...almost my tears drop onto my answer paper...n i did answer the essay badly n that was the reason i got a- for that paper...n the most important things in that i must be really prepared with pink-menstrual panadol in my bag..

AF9

Akademi Fantasia....this is my favourite tv show..LANTAK LA if some say that this reality tv shows was like LAGHA...but the thing is KESAH LAK AKU.... i feel so enjoy watching either diary or concert for the 3rd time or 4th time...har3...for this last season i choose HAZAMA as the winner...although he was 34 and quite old,but his voice really make me CAER DOWH...besides he is also a good and talented comedian...he has a good voice and lot of experiences...for me he is not a singer but a PERFORMER [ayat faizal tahir]....then about azri...for the first ,before hazama was in AF, i make azri as the best but sooner ,he turn bad but he still become my 2nd hero...fina and lena are so control about their appearance...gedik gurls...lena is so bad as she always show her dO-i-care-face....but the most fucking thing is FINA got the IMMUNITY and she is now the finalist for AF9 and she don't have to perform in concert for this week...then eirul...he got talent..he got package...he got his own style..kpop..and i think he will go with his own style..then i hope all the contestant will succeed with their career...gtg bye..

May 30, 2011

sOmething is not right i guess

mm...this morning as i on my fb i had know that something is not going right...i was like AHA'??...HE told me this way...but SHE told me some other ways....aha??...seriously again, it is not right...urgh..what to do..but chibo just stay coOl..just wait n see what will happen..!!

May 29, 2011

it is what i call PROBLEM

PROBLEM...some will say "dowh sial ak dok ada PROB bsax ni"...siap carut2 lagi...problem for me is such a big thing but can make ease ...everyday,we may jump into any trouble n exactly what i want too write today is.."mak aku marah aku"...it look like a simple things..but i dont feel good when she scold me...and today it maybe she scolded me as i talk too rude to her [but i dont think it was so]...then there was another trouble that make me feel like ARGHHh...i lost my sister assignment paper....hah...this all make me 2nd tired..then someone told me that just be calm if u're in trouble...but how..??then every morning is like a hard morning for me since i've a new kitten..always MEowing as maybe it hungry..and maybe void....but then, i believe that nothing lasts forever....haa...n hoping that my mom will persuade me tonight...har3...

May 28, 2011

my "new look" blog

such a good things to me...i got a new look blog..hey, come2 have a look here...har2...yellow yellow..is like an ONG colour for me ..btw..no more "life does not have to be perfect to be wonderful".....but now "THEY SAY NOTHING LASTS FOREVER"...yeah2...but y??
actually i love this song so much as it was an inspiration to me..i feel like WAH when first know this song...entitle "take me to your heart" by MLTR..micheal learn to rock maybe..its is not about the melody but the lyrics is killing...wahh...

May 12, 2011

seriously alone...

seriously at this time i really feel alone
arghhh..hate this felin so much
it does not mean that SAYA GATAL
xde orang ah ak nak smbang
klau de kucin bley gak ak nak main2
seriously bored n i feel like bangang
kawan2 ak pi mana ntah suma
like HARAM

weh kau

May 5, 2011

hEpy bEsday chibO..











smalam besday aku...weeeee.....gumbira2...
mekasih kpada mak aku krana mlahirkan aku yang chomel ni...haha...
kpada yang mmberi hadiah pon bnyak2 time kasih...



Tapi untuk i pad ngn dslr tu agak tipu lah..hahaha...








woooooooooo....smalam ak pina ngn mEon gi tepen sentral...tgok wyang...fast n furious 5...ntah aku mnyampah cter ni...asek lnggar2 kete je..nyampah tol lah..si meon ngn pina best je layan...aku smpai nak tertido tgok cter ni...hah ape pnya cita ni..^.^....



pastu nak pegi makan lak...pegi beli kek bESAR..kan pina kan meon..!! ^.^



...pastu g mkan kat food court...choyy meOn nak mkan hot plate konon...last2 ktorang mkn nasik PELIK ape ntah...rse cam nasik goreng basi smlam pnya...wek2...tp lantak ah..aku mkn la jgak...





pastu pegi makan cendol kdai mamak mne ntah si mEOn ni bwak..ak ngn pina lyan je....cendol AKU ADE KTUPAT....wow...!!!! lEMANG pon ader....gilerrr meletop cendol aku...pina pnye xderr...bnyak betol cacing dalam cendol tu...
pastu...ak nak gi men itek kat taman tasik...eishh lma x pi men tu...tapi ssampainya kat sna...=.="...ktorang bertiga.... mna ley nak men itik..klau main itik kna duorang...adoiiish..mak aih rm20...meletop...tapi aku nak men gak...hahahah....syok weh wlpon ak tgok pina ngn meon derita cam kamBING KPANASAn...tu lah amek hmpa..x bagi ak tgok babi sngat..!!!...












....haha..muka x tahan....meon de bakat jadi orang laut...ni mesti ckgu abrar de darah org laut nih....pina plak jadi nahkoda KAPAL....(smpan je pon..tapi cam x sdap je klau ltak "nahkoda sampan")....





huh balik2 sunburn dowh muka aku...perghh...tapi hati punya mau apa ley kata..haha..bye2
























































April 27, 2011

...yEAy hOLIDay...

cuti cuti...not mean that i am in first quadrant of menstrual cycle hah..yes now it is time to say gud bye to pASUM..(although it has been 3 weeks at home)..hurmm..what to say???...



PASUm..a best place to study [plus] enjoy....



PASUm...firstly i wanna say thank to pasum(ayat bajet trima anugrah)...there i've got a lot of friends...i learnt lot about people...have a nice moment during my study time(ayat skema)...GOT A GOOD AND CARING roomete..before get into pASUM there was one girl (my classmate 515) that said to me "hey u got an offer to pasum rite...dont go lah..u will get migrain soon...lots of pressure there"(sbb dy x dapat offer pasum..sbb mungkin rsult bliaw x brapa elok..har2)...JELOUSSss...har3...but as i study there...HUrmmm... xde la pressure mne pon...but then if u get migrain jgak then just go to mid valley ke TS ke KLcc ke...(bajet nak mampos ayat aku)...x pon pusin2 je kat tasik kOLEJ 12 tu...(dah lawa tasik tu skang..dah ade itik..!!!)..



for the first day at pASUM (minggu orentasi)..seriously im bored...["ape ke gile pp ni asek nak mnari je..ate nak jadi artis ke kome nih??"]...mmg pelik...bnyak kot tarian gILE yang pp dok ngajo..dari pagi smpai malam dok joget je..shi shua2 la chicken dance la..huh..but at last i was the most excited POMPUAN GILA yang nak bjoget...har3...pastu start lECTURE....we have to go to DKU[dewan kuliah utama] for lecture everyday...then for the 2nd week tutorial class pon start....huish...aku pon sengsorang diri masok la klas....the first BT yang ktorang jmpe is bt 11




as i open that BT's door..."ceyh ,sume girl..dah mcm masok klas masak2 je...urgh "...then i start to BERmonolog sendirian..."cemne la aku nak idop..mne la best xde jantan lam class...[no boys no CHIBo..]..sumpah xde smngat nak blajo...har3...finally[ayat essay form3]...fortunately there were fIVE boyS come inside and DENGAN TERKEJUTNYA...WAAHHHH...pari3 kLass aku..YEAH3...fuhh lega..


i sit at 2nd last row with one girl...quite cute but BAPAKKK kau..muka sombong nak mampos...FARIha..!!!then ak tnya bliaw..hei girl, u dri skola mne dlu...then she answer me...skola sri putri...woow..tercabar aku yang hnya dri mRSM TAIPING ni..huh...pastu aku lpe dah pe yang jdik..=.=...