November 19, 2010

sem2

dush..dah nak msok sem dua dah dowh...ak rse cam bru smalam ja cuti...cuti nyh mmg xde mnde snggat ak buat...amt mmbosan kan kerana hidop bosan adalah untok org yang single...n aku tau knapa aku bosan..sebab aku single...haha..cuti nyh aku dok mngadap fb jadah nyh ler..nak buat hape lgi...pastu ngajor bdak2 spm...dah la aku lupa suma bnda..amat memalukan..sory budak2..akak x sngaja..haha...pastu raya,...lagi la bosan..ak benci thap cipan kpada spupu ku yang dianggap dajal..knapa aku wakilkan dia kepada simbol dajal..????sebab dy memang dajal...nme dy arif(bukan nama sebenar)..berbini satu yang amt hudoh...beranak dua yang amat gemok sorang lelaki dan sorang lagi betina...spupu aku nyh gile la blagak...bajet ceo sedangkan beliaw hanya mmpunyai klayakan spm yang x brapa lulus...dan hnya mmpunyai sijil mnyusun bata...tetapi gaya lagaknya boleh mngalahkan ceo...aku hanya mngelarkan dia yb..sampai bila pon ak x kan mngaku beliaw adalah sepupu kandungku....adalah pada suatu waktu itu...swaktu aku mengajar dua lagi spupu aku yang akan mngadapi spm smingu lagi, adaka patot si dajal nih pgi mninjau2 apa yang aku ajar...!!!sedangkan aku teramat pasti si dajal ini x mengerti apakah itu eguation dan apakah itu trigonometri...tapi aku hnya bersabar...aku terus berpalin menatap matanya,,..lantas dy malu dan trus blah dari stu..haha...aku tau dy mungkin takut aku mngajukan soalan itu kepadanya..haha..
oke,
nak ceta sal sem dua nih plak...im really2 hope that i can do better in my sem2 as i noe that sem 2 aku mmg terok..aku blajar dah x sistemetik...ak akn pastikan idop aku terator...duit????mmg msalah besar kpada aku..xpe2 aku akn bertahan dngan duit2 yang aku ada...sian kat mak aku asek abehkan duit gaji dy kat ank2 ja...ak amat kasihan kan mak akuu yang aku wakilkan kepada simbol ibu misali..
adik aku yang aku wakilkan kepada simbol makanan mmg mlas...asek bermain fb ja cuti nih..bukan nak stadi...tapi ak tau dy bley buatnya lam spm nnt...kakak aku plak yang dapat aku simbolkan pada simbol handset pon turot bercuti pada kali ini...tapi aku ja kna balik awai...why2???
ohh...magrib dah masok dan mak aku yang aku simbolkan pada simbol ibu misali telah mengarahkan aku smbahyang...okay sape2 yang tersinggah belog ini harap2 korang boleylah doakan kjayaan aku pada sem du ini...brapa la ponter aku ha???agak scary memikirkannya..brpa pon dapat aku terima dengan redha nya kerana aku tau sumanaya berpunca dari kesilapan aku endiri...kay aku ke bilik air dulu untuk mngambil air smbahyang(agak bagus penggunaan bahasa melayuku)

November 7, 2010

stUDy...

....EXAM memang menensionkan kepala otak aku....eish bape la aku dapat sem nyh....???

lege la jgk abes jgk exam...dua minngu nyh mmg memenatkan bagi aku....huh....mmg idop aku serabot...but da most impotnt is study...bilik mmg xyah habax la...sepah gila kot...





ade aku kesah????

hahaha....mmg ido aku cmgini pon..tmbah2 tyme exam....mmg x smpat aku nak tengok(BUSY STUDY LA KONON)....mgkin roomete aku pon dah biasa ngn keadaan dri aku cmni...haha...jgn engat baju2 kat ats tu x basoh kay...i basoh cme x smpat nak lipat...but da thing is WATPER NAK LIPAT...SATGI NAK PKAI GAK AN!!!...HAHAHa....


mmg hari2 aku akn bngon lam kul 7...haha smbyg sboh pon kul 7...sian roomete aku...gerak cam nak gilerr...pastu stat la hari2 aku...stdy2 stdy...wwaaaaa,...mmg nescafe ngn milo SAHABAT BAEK AKU..tanpa mereka aku msti mata aku kurang tbukak...nak ckap pe lgi...ntah...malas lak nak tuleh...nnt la aku smbg lagi ....aku MALAS...

September 4, 2010

first tyme in my life..

last friday ak ngan member2 klas aku nabihah syukriah,amalina syuhada n asfarina g kluar amek2 angin kat jalan tar...mmula we just suggesting to shop at sogo area je...bes giler la..so happy jalan2 as i buy lots of raya stuff...baju kat adik n akk ak..wuhu...then after bukak poser kat kfc cmne ntah boleh tersempang ke mid valley..hoo...have a midnight movie..the funny was we watch PUA CHU KANG...hahaha..giler la semata2 balik kolej kul 3.00 pagi for thiz crazy movie...but i enjoy gler cter nyh as i minat gak pua chu kang....i laugh the most inside that panggung...har3..klakar nak mati....jap2..nak cheter tyme bukak poser kat kfc lu...agak2 lam kul6 ktorang mule serbu kfc sbb sume orang nak reserve tempat nak bukak poser kat tmpat tu...at last dapat gak la tempat kat area2 toilet redha jerr..pastu oleh lagi ktorang relax2 lagi amek2 gambo...padahal tyme tu orang da Q nak beli ayam...har3...pastu kul 7 camtu aku pon turon lah ngan b beli...tuudia.......................tekejut aku,...smpai pintu manusia..adeiihhh...aku pon tnpa berpikir panjang terus meluru ke blakang n berator...perghh...dah azan...bukk pose ngn air lio jelah..har2...last2 dapat gak ler family feast ktorang..puas hati lah ak mkan kfc...pastu ktorang g lepak2 depan sogo tengok sorang mamat nyh men gitar tengah3 tuh...layan...pastu ktorang nek lrt g mne ntah...ak nek je...pastu nek ktm lak n at last smpai la mid...terus meluru ke kaunter nak beli tiket wayang...q lagi...adooii...mmule nak tengok cter go into da distance..mmmh...last2 ak amal n syue terubah niat nak tengok pua chu kang...har3...tq b n syuk....korang ikot gak ktorang...syang kome....tiket pkul 11.45...nak wat pe nyh...g toilet????adooii sume toilet lock...banggang btol lah mid nyh....last2 ak msok je toilet oku...wee...pastu lepak2 kat food court yang dah gelap gulita...macam penjenayah lak....ahh...x kesah larh...pstu masok lah panggung tuh..golden screen cinema..pergh,...tempat impianku...fewiitt....bape jam ntah cter tu...n joy bodo...pua chu kang lawak babi...hahaha...geli aku tngok dua minah cina bermesre kat sblah aku...nak muntah...wekkz...dah habes cte ktorang klua ler...pastu ayah amal bawak ktorang balik...sep duet tambang....ahahaha....nice day with all of u...hope we can hang out lagi lpas xam sem nnt yea,...

August 27, 2010

kejiwa kosonggan

wuhu...inilah masa aku menupdate blog yang sunyi sepi nyh...pagi2 nyh baru sedap mnulis2...disaat ini aku sedang membenggong2 sbb ak x mmpu mnyelesai..merungkaikan soklan3 tutorial yang amat chelaka...ieshhh dari hri ke hari ak rse makin benggong dol...adoi cmner nyh...ya Allah ya tuhan bantulah hamba mu ini....xmmpu aku melelapkan mata mlm nyh sbb dah slalu tdo lewat...arghh..serabut akalku...akak aku balik umah do...siyok je dye...xpe2 sminggu je lagi ak balik ah umah...agaknyer anak2 kucin aku yang kat umah tu msti dah besar kan...huuu...nanti balik aku dah beli spasang baju kurung kaler hijau ngan tudong ngan pin skali kat ibuku TERCHENTA...harap2 mak aku suke..huhu...ak kluar jalan tar mnggu lepas ...pergh agak2 lam 200 gak la terbang...ak bli selendang kat adik akak n x dlupekan spupu2 aku..pmurahnyerr...tapi yang sedeynyer ak x jmpak baju rya aku...bile ntah nk beli..adoiii...ak nak baju kaler putih tu sesanggat tapi mne nak dapat duet 299 tu...mahal gilerr...pstu kasut pon x beli..yang aku beli tshirt spuloh hengget...mmg ak obses sket ngan baju2 tepi jalan nyh...sjuk dibuat tdo...wuuhuu...dah pkul 1 suku...pe nak tulis lagi...???
lala ckap nk wat runion bdak2 taiping...wush amat ghairah ak nak join..rndu terutama klasmet aku..tapi nak ke dorang jmpe ak...ak je smngat lebey2...ishh..sunyi doh skrang...hari2 ak ngan buku2 je...adoi bosan2...minggu depan for sure ak xkan ade smangat nak belajo...sbb hati aku dah de kat umahh...nak raya....huhuuuu....sayu....hati ini makin sayu....rndu terkenangkan desa permai...wajah ayah bunda bermain di mata...lalal~~~...
uhu...seminggu lagi..x sabar nak jmpe adik aku kakak aku...mak aku...kucin2 aku...uhuu..
balik kg msti bosan...tapi xpe ak harus mnggembirakan diri...yuhuu...
apehal budak2 kat bawah nyh bising sngat....aku nak online pon x tenang....tadi g smayang teraweh ngan nabihah ngan syuk..benci betol ngan budak sblah aku tu..dah ler pelik...smayang pon nak langgar2 bahu aku...benci tol..membara je ak solat tadi...
tyme nak exam hri tu nak tdo sngat mta aku nyh...skrang x nak tutop plak...hei mata2....esok de jati diri ....mlas nyer ak nak pgi....tp xpe ak ley tdo tyme tu...syok gak bole men senam2 pelik2 tuh...ak jeles do kat ummu dy beli baju rya sme ngan pkwe dy...ahaha...mngada pulak aku pagi2 nyh...

August 20, 2010

x TutOriaLmatE sEkaLiAN x

halo...hari nyh ak nak cheta sal dak klas aku yang amat DISAYANGI...dak laki ade 5 orang je...dak pompuan bape ntah 20 kot...xkire plak ak....haha...

bermula ngan presiden aku WAZIEN bin ahmad....atau lebih glamor dngan pangilan MOK..boleh dkatekan sorang pres yang pnuh dngan tangungjwb dan jati diri yang tnggi...hobi beliaw mngikut prmehatian adalah TIDOR.....tidor...dan zzzzzz...TEBAEK MOKZz....





mamat nyh nme dy AMIRUL RAFIQ...seko mmt chomel kelas ak,...fst day aku tngok dy.."bapak hensem mmt nyh"...namun lama kelamaan khenseman bliaw pudar dari hari kehari...haaa...xtahu knapa..nmpak je maco tapi kuat nanges dol...bedah tikus pon takut...berasal dari bidor dan amat OBSES dgn kampung halamnya....bliaw juga merangkap geng tiru...




ensem x budak nyh???...hahaha....nme dy IKHWAN....selengee seyh....klu tngok rmbut dy..pergh msti orang engat de bau2 bacang ngan alleycats...har3...tapi sekang ada macho siket ble dah potong rmbut dy...smpai trmimpi2 aku tngok rmbut bru dy haritu...ex lenggong dy nyh...sblah kelas aku je dlu...

nyh....yang kat depan tu ZAKARIA NAWI...@yaya....ak mmg minat ah nme bpak dy ...mmg masuk ngn nme dy...ak pngil dy nawi je kot...ala2 mawi gitu...ade sorang grl klas ak mmg obses ah ngn bdak nyh...dan nme bdak tu amat dirahsiakan...









yang blakang dy tuh hISHAM...@SI KOSONG....mke dy lebey kurang watak si kosong yang kawan dengan BEPOP dalm mjalah gempak tuh...bijak dy nyh....tengok dari gambar nyh pon da boleh nmpak kebijakan dy...rajin plak tuh(jangan bngga sngat kalw terbaca komen aku nyh..nak jge ati je).....

oho....dah smpai turn dak pompuan lak...nyh la sebhagian nyer...sori xdpt letak gamba sorang2...nt padat sudah belog ak nyh...yang paling kiri tu nme bliaw NABIHAH...panggil BIEe...otai wa kasi tau lu...mmg klau dy cakap sebatu boleh dngar...obses ngan crocs hijaunya.conjugate pair untk Bie adalah SYUKRIAH..(diapit oleh tudung biru dan baju kuning)..mmg rapat deme nyh..pastu yang paling kanan tu HIZZATUL SYAFFINA...sepet matanya...bilik tepi toilet....ak agak rapat ngan 3 orang nyh klaw nak dbndingkan ngn lain2 tu....boleh masyuk do ngan bdak2 yang x brapa ckup umo nyh...yang baju kunin tu plak nme dy AMIRA adnan kot...xpasti nme bpak dy...rmai skndal dy nyh..hot ler ktekan....hahaha



haaaaaaaaaaaa....amek korang...ak letak gamba serabut nyh..haha...ramai dowh grl mlas lak nak cghita...okeh2...stat ngnbaju pink tuh yea...nme ASFARINA..x mrsm taiping skali ak..dlu xrpat sngat ngn dy skarang rapat sikit da...sblah dy yang baju oren2 ala2 coklat yang PENDEK TUH....ATIQAH azmi nmenye..orang GANu...kuat bcakap..klu cakap x ingat dunia...kuat on9..tapi kuat nangis...yang baju oren tu pon nme aMIRA JUGAK...awek cun klas ak merangkap geng experimen physics....pastu yang blakang dy yang x brapa jelas gambarnye tu bernama SYUHADA...ak pngil mata sbb klu experimen tuh bcaan dy yang paling kne...ade lagi yang aku lupe nyh...FATIN ATIKAH,FATIN NABILA,ANE(dah kluar pasum),ZU(pon dah klua),SYAFINI...sori klaw ade tetinggal mne 2klasmet tu...

August 19, 2010



sesungguhnya disaat ini aku rasa keboringgan sebagai seorang pelajar yang baru lpas exam..ah...sume orang pakat klua gi jalan2...adoii...anyone>>??..nak ajak aku kluar...nmpak nye xde sape nak ajak klua dowh...huh...teruskan jela hidup kat bilik aku nyh...bosan2..asyik tngok mke roomete aku jer...adoii....tadi tyme exam english tadi cam nak maki je orang yang kutip kertas tuh...aku nak tnde jwapan sikit je pon...xyah la nak tarik2 kertas ocr tu...kang koyak sape nak jawab balik..ko ke???banggang...pastu lpas je exam ak tros klua dewan n balik kolej ngan tutorial mate aku...eisyhh..smnjak dua mnjak nyh rse best plak kawan ngan dorang...cam masyuk je...ahhaa...paling best ble smayang tarawih ssama...msti bnyak gosip dari zikir....ahhha...smpai bilik ak ngan ummu bergerak ke ppum...ummu nak wat check up...dy migrain rsenye...aku folo je...tapi smpai je sne xley wat check up lak kat situ...adeii habis duet ummu bayo tambang taxi...xkesah ah..bukan duet aku pon...

bosan la pulak tyme 2 cmgini....adehh..susah betul hidup kesorangan nyh...arghh...lepak2...xmaco le wey...nak wat pe eh..study???oh no..aku x nak study untuk 24jam nyh.....tolongla...so hdup aku dpan laptop je la spnjang hari nyh....terase lapo plak prot nyh...nak bkk pose mkan pe eh hari nyh....?/smalam ak g bazar kat dpan stesen univesti tu...heeleh..xmeriah lngsung...xmcam bazar kat tmpat aku...sume mkanan nmpaknyer x mnyelerakan...wlaupun x mnyelerakan aku smpat jer beli nasik ayam(makanan yang aku mkan untk bukk posa 6 hari berturut2)...pastu aku beli mertabak...donat dua...air laici...tu jela...cih...smpai2 je kolej tros azan...dan aku pon makan dengan lahapnyerr....
sebenarnye ak xde keje,so xde ssape nak sembang ngan aku..tpakse ak coret2 kat sini untk mnghilangkan bosan ak nyh...mmm...oke2..nanti aku smbuang ag..


at last...mid semster exam yang aku nantikan dah berakhir...xtawla pa yang ak jawab tyme exam hrini...paper physic ntah pape...ak xreti dow nak jwab..last2 tembak jelah..tapi yang peliknye hati aku masih x tnteram wlaupun xam baru je hbis..ah...pape jela....
mte aku rse berat....nak tido???no2222...nanti bangun msti aku engat kat mak aku...ahh...miss my mum...petang kang nak g bazar...tapi ak rse x brapa xcted...hurm...nanti ah aku coret lagi kat sini...seems no mood...ok daa

August 14, 2010

cHERita NASIk lEmak....

mmg sblum nyh aku de dengar kwan ak chete psal nasik lemak yang dak fakulti jue kat kolej 12 ....aku pon terus teringat kat nasik lemak mak aku(bukan mak aku masak...beli...)...lantas pagi ini for da first tyme aku berkobar2 nak bngun sahurr....sdap2 tngah diulit mmpi nyh..tetibe aku dngar ade suara2 terpekik2...NASIK LEMAK...NASIK LEMAK...ape ag...wa pon bngon ah tanpa berpikir lagi meluru kearah pintu dan berlari keluar untuk mncari arah pekikan itu...namun sedih skali....WAKENABEB...ade dua orang budak floor aku yang amat sial telah mengenakan aku....dan mENTERTAwakan aku,.....arghh..sial..chelak@....klaw ikutkan ati aku nyh...rase nak gaduh je pagi nyh...nak je aku sepak terajang wajah si bunct2 itu....dush2....skali aku bakar bilik korang baru taw...SABAR2 bulan ramadhan nih..arghh...bilik korang akan aku boikot utk selama aku disini....lantas aku ke toilet untuk mngambil wuduk untk mnenangkan diri...pastu aku amek air sechebok lalu aku curahkan dpan blik si bunchit2 tu...pUAS ATI aku...bia banjir blk dorang...kah3333......jam mnunjukkan pkul 5.10...aku terus mnnanti....namun xde pon nasik lemak....adeihhh..mngidam...xpe2 nnt aku suh mak aku pos....ahahahaxx...last2 aku mengambil kputusan untk bersahur dngan NESCAFE sjuk GONCANG kegemaranku....bole lah...tanpa melihat lagi nota physics aku terus menuju kearah katil dan melelapkan mata.....(sambil mencarut2 kepada dua cilanat tadi)...

July 9, 2010

urghh...warghhh...dushhh...brrhh...

ohoii..tension gila hri nyh....buat tutorial x siap2....boleh puak g pasar malam td..eish2....hopefully aftr coret2 blog nyh i'll get sdikit ktenangan..dah la ak bnggang ngan seekor kawan aku....ieshh tuhan sja thu btapa bnggangnya ak dngan dirinya...sabar2..dah la xsdar dri..orang nsihat x nak dngar...maMPUSla kaw skrang..lbih baik ak jauhkan dri dripada mnjadi shabat SEKOR PARASIt...okay balik kepada cerita diri wa...hriny aku siapkan stu je tutorial....usiihh malang skali...smalm ak tdo almost 4.30 as nk siapkan amali kimia..n hariny macam biasa amali tELAH bertukaR tangan...ak mmg benggan asal buat tut je msti akan lESAP kat tangan orang2 y x berhati pERUt..oke jugak kalu pinjam elok2..kalu dah nak mnjahanamkan kertas aku untuk djadikan TEMPOYAK please don't....n pagi td bngon lmbat,but just nice for me cos tido lagi penting dri sgalanya...n pstu g makmal fizik sorang2...ssamapainya kat sna i know that im not da last person but fortunately da first three...wow..amazing...i really love experimenting ..as every time buat experiment msti aku ssuka hati buat dscussin n conclusion...n da funniest things is as i tulis jwapan sume orang nk copy...dorang tawke aku mrepek ke ape ke???main copy ja...ahaha..sory my friend...especially all my tutmate...n dalam rmai2 kwan2 ak da nmpak seorang kawan y sngat BEST...n hopefully our friendship last forever....pgi pasar malam tadi ak jalan kaki ngan geng TAIPING ....owhh..bestnyer although qauite far from kolej kEBANGGAANku..KOLEJ 12...bnyak seyh mkanan y make me hungry and hungry...tapi mmndangkan duit ddalam dompetku tnggal bape sen je untuk bulan nyh...mHHHHm..faham2lah...n otw balik ak terserempak ngan seekor jAHANAM nyh..tapi aku buat x kesah ah..sbb akhirnya aku dah tahu siapa diri dye y sbnar...ak buat dono je selepas mnegor dy dngan CERIANYA...ssampai kat bilik ak tros g mndi n mAKAN,....wahh seronok...bebas gile as my roomete balik umah her sis kat damansara..so this room is miNE tonight...sELAMA...ak akn balik ahad nyh...aww3..oke feelin like my tension being reduced...allright...gud nite..

June 22, 2010

dear life..

ohh..this night all the asasian of universiti mlaya msti x saba2 nak pgi mnggundi....huh...feeling like my body is too heavy for this stupid things...huh...last day we heard all the manifesto from sume calon2 n seems like too crazy to be done...gile lah..pagi nyh dah la aku ade quiz bio n amali kimia....aku x sntoh ag pon....but that night,i stay up until 3am in da morning for all this stuff...but i feel like MENCARUt, as the only question is 5 simple n fiil in the blank question...huh...sabar ja..oke2 i go now,going to dewan gemilang....undi atok....huh??

June 12, 2010

arghhh...so tension today..lots of tutorial...it was so difficult than what u 're imagine...but what can i say was sabar3...then tomorrow that pack schedule will start and i feel so nervous...mm..so this evening i had plan to have a long visit at pasum as i want find my tutorial room..lots of room here for tutorial n i get hayat 2..tutorial y1...i wanna write here as boleh rasa calm n cool..har3...as usual now..time tngah2 hari nih...rse cam nak mkan kfc plak...actually i dah muak tngok muka2 makcik cafe pasum nih..dah le sume jawa...pstu sombong plak..n especially mak cik waffel...shit gile tyme i want to buy choc straw waffel..n time boy dtang happy gile...but for girls confirm get her shit face...matilah....oke stop here....if i have free time lagi i will never forget to write here...bye for now..da~~

June 11, 2010

my DAy...toDayY..

amazingly today i wake up early gila n this all about my handset...mmula alarm bunyi n i as usual larh make clumsy mcam kolej ni tebakar plak...har2...n malangnya henset ku jatuh ke tepi katil yang sempit like narrow blood vassel space...n quickly i capai je anything which is near on me....PAYUNG....ha....i jolok all site of the narrow space...n alhamdullilah....my handset come out..but sadly..it is not like the original....seems like rust steel....har3...then i got to toilet n have a good morning bath..wahaa....cool man..is happy to see my roomete still sleep with her big cute cj7..har3...then i wake her up as subuh time da nak abes pon..almost 7am..haha..pity girl...nyet3...
then i start make a overall view on my half complete tutorial...seems i can't complete them all in a short time as it so complicated and make me hungry...hush..then i start with calculus...just imagine i start at 7am until 11am for just 9 question...stupid derrhh..lastly...i just take a short nap..but my nap was endless...ima contact lens girl come over my room..nak ajak makan...so sharply on 1pm we have a lovely lunch as all the boys pegi smayng jumaat,we can make that cafe as ours..har3....almost one hour having our lunch...chatting n tenggok tv...wahh...like in heaven although xde la best pon...har3..
then continue with biology after completing(3/4)of my tutorial task...waha...and i feel so happy as not me the only girl y xtawu psal all these thing...then ima datang lagi..follow by my balkony neighbour...n last by ummu...tetibe ummu mngeluarkan kisah silam which make me refresh all those black case ...dush3...mlam ny i feel bcelaru gila as i feel i can't face a pack schedule next week...but i hope to be ok....

June 4, 2010

asasian life

haloo...like thousand of year i don't write here larh..miss u my deer blog..im now at um pasum...so, little bit busy with study as it begin again...
....pasum??pusat asasi sains universiti malaya...a simple,no gate universiti..
....bule kluar masok ikot suke hati n kaki...
....ade tasik depan kolej 12...place for date actually....
...bule nmpak kl tower....n so on..
my new life start here...but this just for a year...hopefully i can further study in medic faculty...
life so simple here..but really tough with study...but deep in my heart, i miss my family n of course my cat putih...here, i get a new roomate..new friends...new love maybe..har3...oke, i've no time....time to sleep...bye..

May 15, 2010

hepi teacher's day....

to all my teachers yang maybe terbaca blog nyh...i wish you all happy teacher's day..as for me i really appreciate you all..cikgu latipah,on lay wah,cheang,cikgu mat zain,cikgu rahilah(sek jalan menteri)...i still remember all your lovely faces..until now,you are the best and wonderful primary teacher for me..nothing special from me..but just a wishh n hopefully you succceed in planting the best seeds..
in mrsm lenggong..the best school for me...the teachers are really kind but the scariest was ms fay..oo...until now..you're the winner..har3..others are so kind..i can feel that u are some of my own friends as i can make fun with you all..i really miss that momment..especially cikgu dzul..
cikgu seni reka..i falling for you..wahhh3x..,
mr.zul..my mathematics teacher,nice n sweat..har3..
mr.omar sartivel...i love u so much..without u i never know all da formulas..because of u i get a in my mat subject in my pmr..the funniest thing was the tyme all student and including you sleep in da last period class...har3...
ustaz ruzaini...hurmm..good ustaz..n coz of u i go to suraw every day...hik3..
sapa lagi yek??
cikgu ali...most romentic teacher ever...CUTE son and daughter...hopefully..
sir anan..the tallest n darkest english teacher...i love his class as every day we can make fun together...sometimes out of silibus..har3
mrsm taiping...hurmm...boring as discipline is no one...but that make me a human..
first:cikgu kamisah....love her deep in my heart...she never give up in helping my batch...n for me she succeed in change my batch n also the world..wahh..
cikgu wan...hurmm..firstly i really suffer with what so ever she was doing ang that really makes me down...down...n down..but as i think rationally,i know that she has her own reason..btw,thank you n i love you....
cikgu saadah...short but high level thinker...like a good sister to me...u re a wonderful addmath teacher ever n ever...i always hope that she will meet her soulmates..
mama noriah....cikgu y rioh semesta alam..har3...i've got both happy n sad momment with her...
but never forget...cikgu salwa...i always shere my problems with her as she such a mom to me...
to all other teacher...sory if you're not on list...but i never forget u all

May 5, 2010

budak2 tadika mak aku...wah smalam aku bosan gile tngok budak2 nyh siap...mekap2 kalah orang tua...comei la jgak..papepon, aku xpnah suke bdak2...ahaa

haloo...today was my bfday...aha...having a simple day just perfect for me..but it seems so wonderful..at 6.30a.m ,i've woke up n get ready to my mum kindergarten..wah,my mum had a suprise for me...rupa2nya dah da birthday cake there..har3...amek la saki baki cake y tnggai nyh..ahaa..so today i celebrate birthday ngan budak tadika jelah..not bad..

May 3, 2010

my becoming birthday....tomorrow

my dear blog..
so excited about tomorrow...argghh..my birthday is just around da corner..har..actually nothing is special about my birthday..har3..as im alone celebrating my birthday..as usual for every year..nway...
tomorrow,i really hope to have present...one just oke...but more is better..har3..day dreaming...

May 2, 2010

happy for a while

halo..what a stupid day today...my eyes klip blinking twice a minute..arghh...maybe i wake up too early this morning..har3..da stupid cat pnye pasal la...har3
yesterday is quite interesting day for me..aha...as lastly upu rsult keluar...n alhamdullilah i get asasi sains hayat universiti malaya...at last im happy with this result..thanks god!!!..my mum really happy as she really wants me to be there..as her idol allahyarham sudirman n aznil had study there..har3..but smalam quite frust as some of my friends had know their result but i know a little bit late as computer jam larh..oho..last week i feel so frust..i can't folow trip to taiping sentral with all friend..kire reunion gitu..xpe larh..maybe xde rzeki kan..
okeyh...about today..pagi2 lagi i dah siap nak klua..x pg mna pon ..just kdai pape..ahhaa..as usual every sunday morning msti bli paper..like others say newspaper is like hot coffee in the morning..yummy..then i enter supermarket nearby..then my mum say just take what i want..than i grab kit kat..a cadburry..sneakers n coki2 for sure..ahaa..so happy..ahaa

April 28, 2010

abbreviations

ASL - Age/Sex/Location
att - Any time today
afaik - As far as I know
afk - Away from the keyboard
aka - Also known as
asap - As soon as possible

b4 - Before
bbl - Be back later
bfn - Bye for now
brb - Be right back
btw - By the way

cio - Check it out
cul8r - See you later
cya - See ya (goodbye)

dltm - Dont lie to me

f2f - Face to face
fwiw - For what its worth
fyi - For your information

gg - Good game
gl - Good luck
gmta - Great minds think alike
gr8 - Great
gtg - Got to go
gtgb - Got to go bye
gtsy Glad to see you

hth - Hope this helps

idky - I dont know you
idst - I didn't say that
idts - I don't think so
imo - In my opinion
iow - In other words
irl - In real life

kit - Keep in touch

L8r - Later
lol - Laughing out loud
lmao - laughing my @$$ off
Lmao- laughing my @rse off

m/f - Male or female

np - No problem
nw - No way

oic - Oh I see
ootb - Out of the blue

plz- Please
pls - Please

rotfl - Rolling on the floor laughing
rtm - Read the manual
roflmfao - rolling on the floor laughing my fuc*ing @$$ off
roflmao - rolling on the floor laughing my @$$ off

sol - Sooner or later

ttfn - Ta ta for now
ttt - To the top
tx - Thanks
ty - Thank you

wb - Welcome back
wys - Whatever you say
wysiwyg - What you see is what you get

yw - You're welcome

April 26, 2010

ohoiiii..sory my blog..quite a long tyme i don't write here..maybe busy with my unconsequental activities...har3..last week i've go to bukit merah laketOwn resort..at last mnjadi gak trip y x diplan nyh..syok abes..i 've memorable experience with bomerang..har3..love it so much..i rse like nak mati ja...rupa2nya idop ag..that tyme wani n fairoz with their bf..umi ngan erfan..huk3..ain n i just alone..har3..terpkse being a les for a while..then nseb baik i de ajak boy gang...de gak kawan2..wlawpon x mnyelerakan..har3..
..now i feel that facebook is no more interesting social utilities for me as every day days n night asek main menatang nyh ja..quite bored at home again n again..n everytime i on9..the same story wii appear..the same story..same chat buddy..wekk..nk muntah..
..days by days i feel nothing in my life is useful..including me..har3..dont know why...mmhh..ok i want to change my life..chane..change..yeah..hopefully..coming soon

April 20, 2010

iklim :aduhai seribu kali sayang

Berdosakah diriku
Terpaksa melepaskan
Cintamu yang serapuh
Dahan nan kering usang
Yang akhirnya kan patah
Terhempa gemeretap
Oh sungguh memilukan
Tak dapat ku bayangkan

Seribu kali sayang
Sangkaku kan ke mati
Cerita kasih kita
Rupanya seketika
Setelah merelakan
Setelah kau bisikkan
Segugus janji-janji
Tergamak kau mungkiri

Apakah sebenar yang terjadi
Hingga kau bersikap demikian
Sedangkan kau
Sesungguhnya percaya
Kasihku tak berbelah bagi

( korus )
Aduhai
Tak sanggup ku kenangkan
Semua telah nyata
Cintamu gurauan
Datang dan hilang
Semahu hatimu
Itulah falsafah
Pegangan cintamu
Namun harus kau ingat
Hati yangmanakah
Selamanya kan sabar

April 16, 2010

..halOoo..

today when i open my eyes,my brain scatter again ...it's all about my annoying kitten..actually this kitten is too strange as its respiration canel is not supporting itself..quite sad ler to see it can't breath in proper way...but deep in my heart(cehh)..i love it so much as i start advocate since small and it was my bedfellow..har3..but every morning it start meOwing at my ear...as it want it's breakfast..lawan tokey lak..ak pon xbreakfast ag...

...last day,having a trip to lata tebing tinggi@laketOwn selama..quite interesting and enjoyable evening trip..har3..but the funny is,i don't really prepare and all was tangkap muat..har3..ttibe je kne terjah ngan ain...cilakebabehh..actually at first my mum don't agree last minute plan..but at last she lose..har3..

...soon i'll joining the hundred of school leavers entering the world of the adults..childhood seems to have lasted such a short time and i wish that could last longer ..but impossible larhh...the next phase of my life will require that i choose a career ,at least some kind of employment ,but this was the scariest phase..

but dulu i'm not i'm not inclined towards any career in particular..scatterbrain..most of my friend know exactly what they will study and what they want to do in the future..but not me..har3..but now i've divulge with all this stuff...
alhamdullilah..dulu anything seems all right to me..however after thinking and again i've consider my mom and i'll try not to displease her..
ok now..chow

April 13, 2010

lEstari~Cinta ItU kEtaWa dAn aiR mAta...

Ketawa dan airmata
Itu sebenarnya cinta
Kalau kau sedih pasti ku rasa
Begitu sebaliknya

Ku senang engkau cemburu
Itu tanda kau sayangiku
Baru kau takut kehilanganku
Begitu juga aku

Ku juga suka bila kau curiga
Itu mengajarku erti setia
Apa pun sikapmu aku terima
Asalkan ada kebaikan
Walaupun sering kau ku tinggalkan
Itu tiada bermakna
Kau ku abaikan

Memang sesekali sikapmu
Membuat aku jemu
Hingga kau takku pedulikan
Untuk menyedarkan

Belum pernah ada cinta
Di dalam kehidupan manusia
Sepanjang masa bahagia
Tanpa air mata...

April 11, 2010

kUcEng akU BuntEng lagii...

suke nyer....
mummy kucen nk tunggu hari jee..dalam 3 hari lagi dapat baby...kih3...
gud luck mummy kucen...hoho..
doakan dy taw...

livE chaNgEss....

today, i had bought a lovely pink t-shirt and this is my first..tetibe je crave with pinky stuff..If dulu ,i won't pegang bnde2 y ada unsur2 pink nyh...rse cam nak kna samak je ble terpegang..har3..tyme skola dulu,i always jeer pinky girl as for me pink is synonym to pampered and absolutely gedik..sian sume pinky2 girl y kna ngan ak dulu...sorry girls..but that is too old fashion opinion..now i'm feel quite feminine..har3..aura pompuan da msok..
...dulu jugak,i'm really a negative person ..it is so hard for me to think in a positive way..i'll think badly to nefarious and nescient people..lagi2, orang yang ada buat haram jadah ngan ak..mmg kne la ngan mulot lazer ak nyhh..
...one more,i mmg hate good person..especially jack of all trade boy..why they always show their kindness..niceness..politeness???..huh..rimas..actually i know they're good pretender..if girl ,they'll pretending in front boy..vice versa..
...for me bad is just nice what..hate to be niggle it just wasting of time and energy..
but now , i've change a lot now..har3..positive thinker..n love fogiveness..
now,i nk jadi more nonchalant..cool..and i want to explore more..so that boleh pretending like others..har3
...you all x rsa ka hypocryte tu the most important aspect in life???...its really true..actully all of us are good actor/actress...although x msok dunia seni...in front our friend..teachers..parents..boyfriend/girlfriend..or maybe gay or lesbian partner..har3..we will act lain2 kan...!!...so jom jadi hypocryte as this will help us kan2..ok la..chow...

April 10, 2010

mOney..

...the part played by money in recent day is so important indeed..for me i'm a materialistic person..biarla orang nak kata pa..the important is i know what i am doing..as long i know i not a hypocryte girl..nnt ble i start study or work,money will be the first thing i cari..based on my experiences..without money we xleh pgi mna pon..Anyway this is just my opinion,others have their own..as long as i get the profit,i'll do even though i might hurt myself or make enemies in the process..takot gak when time and again we hear story of people caught up with this money madness...nevermind..yang penting is money3x..har3..i got to go now..byee

April 8, 2010

LifE iS pErfeCt if..

  1. i 've lots of money..purse sntiasa thick with money..
  2. rich and understanding family..
  3. handsome..rich..husband@boyfriend..
  4. lots of happening friends
  5. being love..
  6. can do anything we want and buy all stuff at supermarket
  7. travel all around the world with family or bf
  8. can eat whatever we want and seronoknyer bila berat badan x naik..
  9. get best result in every test n especially tyme kne praise ngan teachers n friends..
  10. huge house..comfortable room..ada tv,air cond..maid..ogawa machine..har3
  11. ramai peminat..

mimpi yang sempurna..

Mungkinkah bila ku bertanya
Pada bintang-bintang
Dan bila ku mulai merasa
bahasa kesunyian

Sadarkan aku yang berjalan
Dalam kehampaan
Terdiam, terpana, terbata
Semua dalam keraguan

[Chorus]
Aku dan semua yang terluka karena kita
Aku kan menghilang
dalam pekat malam
Lepas ku melayang

Biarlah ku bertanya
pada bintang-bintang
Tentang arti kita
dalam mimpi yang sempurna

the most meaningful and memorable song for me..sometimes,our life will face many stage of life..and sometimes its seem so nice and tetap ada y make us changeng..har3..hari2 nak emo..hri nyh nak hapy2 lak ler..maybe esok i nak balik kampong..ade knduri ape ntah..just follow the flow..
...last day i watch a drama at astro,KITA..quite interesting story...about students' life..this make me sad and at the same time terkenang kisah lama kat skola lu..dah la main actress hot2..ok i must go now,nk pegi kdai jap..byee

April 7, 2010

daily taurus horoscope-7th April,2010

Ok quickly Taurus. Book yourself a holiday right now. Where do you want to go? It's time to go there? Tarry no longer! You don't need a good reason for a break - it's good for you body, mind and spirit. Jupiter is encouraging you to fly away somewhere (or at least take a car or train) and take a load off. You've been working like a dog for six months and you're going to be back at the grind stone in the second half of the year, so take a break now while the heavens support you.

Your 2010 Unique Opportunities!

LakEtOwn tRip..

....this evening,im feel quite disappointed about our plan to bukit merah laketOwn resort...mmula,i nk boicott this trip..it is like an inconsequential trip..lastly i terseronok nak join trip nyhh..har3..cam bodO jee..pstu mlm nyh ain comment kat wall dy about trip tu...it is cancelled...her nephew msok hospital..maybe ade tumor near ovary dy..n some say that this trip might be postpone..aa..biarr la..anytime i can spend my tyme to mandi manda...lg2 main air...haa..

....hoo..tomorrow,my day will be bored as usual..hummm..waaa..next trip ble plak???..
Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow..lovely quotes,i had used this quotes since i started my day at mrsm taiping..it really helpful..we must learn all things in every aspect from our experiences..and all the experiences come from YESTERDAY..right??live for today..and i will always hoping to be the best for tomorrow..but the best is YESTERDAY...

yesterday...
all my troubles seemed so far away,
now it looks as though they're here to stay
oh,i believe in yesterday..

suddenly..
i'm not half the man i used to be,
there's a shadow hangging over me
oh ,yesterday came suddenly

yesterday..
love was such an easy game to play
now i need a place to hide away,
oh,i believe in yesterday...
...beatles..

i luv this song...har3

April 6, 2010

life after spm...

life after spm is a kind suck to me..and i what i'm saying..it supposed to be fun and enjoyable long break..but it happens to be the other way around...huh..im feel so worried about my future..i dont want to suffer in future because of my wrong steps now..huh...i really hope to go for school for another 5 or 6years..har3..it must be an enjoyable day and night...har3..but it will not happen..haaaaaa...
some say that "my mind has no boundaries,it can think whatever it wants"but i'm not agree with this statement as some people has their experience..more or less..people with more ex will have lots of idea..arghh matilaaa...

this morning i had started my day with bowl of ice cream..does its mean breakfast for u????hahh...xkesa la..this is my first breakfast for this week..as everyday i slalu amek brunch je(breakfast+lunch)...har..live is so bored for me..dlu,while still kat skolah..de je task y kne syapkan..lots of members..lots of memories..but now im alone again..har3..btol kte orang..hidop mcm roda....dlu mmg ak nak sume bnde cam perfect..but now im realise..bkn sume bnde that we wants will be ours..and like i'm saying before life does not have to be perfect to be wonderful..but,now my life is not wonderful yet..

andai dapat ku undurkan masa...

Dalam usikku merajuk seketika
Laluku pergi meninggalkan dirimu
Tanpa ku duga
Lilin menjadi bara
Gurauanku jadi dilema prasangka

Kau menyangka aku pergi kerna dia
Yang tak pernah wujud dalam alam cinta
Belum sempat ku jernihkan suasana
Engkau pula yang hilang
Entah ke mana

Puas sudah ku mencari
Ku tinggalkan pesan
Ku kirimkan berita
Agar dapatku temui dirimu
Umpama sebutir permata yang sirna

Andai dapat
Ku undurkan putaran dunia
Inginku ubah semula kata
Dan tingkahlakuku yang salah
Agar kita dapat seiring
Di mercu asmara

Tak ingin lagi
Dan tak mahu lagi berpisah
Bukan dengan kerelaan hati
Penyesalan yang tiada kesudahan
Ku tersepit dalam jerat sendiri

kini...

Dinihari kian ku rasa
Ku imbas kembali waktu bersama
Segala kenangan silam
Bagai berlalu semalam
Hujan membasahi kita
Ku rasa bagai tangisan gembira
Dan burung bagai menyanyi
Lagu cinta

Kini hanyalah tinggal kenangan
Tiada ku rasa dalam genggaman
Hanya terdaya mengimbas semua
Kenangan yang lalu
Tiada kata ucapan di bibir
Tak ku sangka kali terakhir kini
KAu tidak akan kembali lagi

Sejenak ku tersedar pilu
Hanya bayanganmu yang menemaniku
Tapi apakan daya
Tuhan penentu segalanya

Kesal rasa hatiku
Kerna kali terakhir kita bertemu
Tiada ku lafazkan oh kata cinta

my first day...

...